Cookie consent

Indien de cookie consent is geactiveerd via het 'Algemeen'-tabblad binnen de instellingen van  de navigatie omgeving, wordt deze tekst getoond.

me up

street

Streetfood is niet enkel voor hipsters, het is sympathiek en vrolijk voor groot en klein. Een kosmopolitische stijl die het ook gastronomisch goed doet. Streetfood past zowel aan sjieke tafels als aan gemoedelijke. Kom mee op een wervelende wereldtour langs de beste streetfood stalletjes.

Pupusas eten in Tegucigalpa… Deze dikke mais- of tarwetortillas, gevuld met allerlei lekkers, zijn het nationale gerecht in Honduras en buurland El Salvador. Deze smakelijke hap kan niet wachten om bij ons ontdekt te worden. En hier een vaste waarde te worden naast de latino klassiekers als tacos en burritos.

Badass tortilla 

Pupusas met witte pens

Aan mijn linkerkant, de onverwoestbare club sandwich met warme toasts. Een klassieker die niemand onbewogen laat. Aan mijn rechterkant de opkomende katsu sando uit Japan. Voorzien van een gepaneerd varkenslapje en tonkatsu saus, dat is Worcestershire op z’n Japans. Wie komt als winnaar uit dit duel? Een win-win voor al wie houdt van lekker eten.

Club Katsu Sando 

Club sandwich made in Japan

Deeg is de basis

Populair en niet duur, street food maak je meestal met eenvoudige ingrediënten. Of het nu een pannenkoek is, paneermeel of een broodje, alles begint of eindigt met voedzaam graan. Hier maken we het onderscheid tussen vloeibaar en vast deeg. Het eerste bevat minder bloem en bijna altijd ei. In het tweede zit meer bloem en dit deeg laten we meerdere uren rijzen. In beide gevallen is de opname van zuurstof cruciaal, dat doen we ofwel door het deeg te kloppen ofwel door het te kneden. Deze acties zorgen voor chemische reacties waardoor we het deeg even later kunnen bakken.

Pure liefde tussen het ultrasjieke broodje kreeft uit het Noorden van de V.S. en de zachtste bao bun afkomstig uit China. Een elegant koppeltje dat zoet en zilt mooi verenigt. Een koppelteken oestersaus maakt deze combo helemaal umami.

Aziatische burger 

Lobster bao

Vergeet chips & co, deze zoute wafels gaan je snackmomenten voorgoed veranderen. De gerookte visvermengt zich met het luchtige krokante van de wafel. Een mooi contrast van zachtheid en kracht. Je kan er in al hun puurheid van genieten of er foreleitjes bij serveren voor een explosieve toets.

Next level

Gezouten wafels met forel

me up

street

Streetfood is niet enkel voor hipsters, het is sympathiek en vrolijk voor groot en klein. Een kosmopolitische stijl die het ook gastronomisch goed doet. Streetfood past zowel aan sjieke tafels als aan gemoedelijke. Kom mee op een wervelende wereldtour langs de beste streetfood stalletjes.

Pupusas eten in Tegucigalpa… Deze dikke mais- of tarwetortillas, gevuld met allerlei lekkers, zijn het nationale gerecht in Honduras en buurland El Salvador. Deze smakelijke hap kan niet wachten om bij ons ontdekt te worden. En hier een vaste waarde te worden naast de latino klassiekers als tacos en burritos.

Badass tortilla 

Pupusas met witte pens

Aan mijn linkerkant, de onverwoestbare club sandwich met warme toasts. Een klassieker die niemand onbewogen laat. Aan mijn rechterkant de opkomende katsu sando uit Japan. Voorzien van een gepaneerd varkenslapje en tonkatsu saus, dat is Worcestershire op z’n Japans. Wie komt als winnaar uit dit duel? Een win-win voor al wie houdt van lekker eten.

Club Katsu Sando 

Club sandwich made in Japan

Deeg is de basis

Populair en niet duur, street food maak je meestal met eenvoudige ingrediënten. Of het nu een pannenkoek is, paneermeel of een broodje, alles begint of eindigt met voedzaam graan. Hier maken we het onderscheid tussen vloeibaar en vast deeg. Het eerste bevat minder bloem en bijna altijd ei. In het tweede zit meer bloem en dit deeg laten we meerdere uren rijzen. In beide gevallen is de opname van zuurstof cruciaal, dat doen we ofwel door het deeg te kloppen ofwel door het te kneden. Deze acties zorgen voor chemische reacties waardoor we het deeg even later kunnen bakken.

Pure liefde tussen het ultrasjieke broodje kreeft uit het Noorden van de V.S. en de zachtste bao bun afkomstig uit China. Een elegant koppeltje dat zoet en zilt mooi verenigt. Een koppelteken oestersaus maakt deze combo helemaal umami.

Aziatische burger 

Lobster bao

Vergeet chips & co, deze zoute wafels gaan je snackmomenten voorgoed veranderen. De gerookte visvermengt zich met het luchtige krokante van de wafel. Een mooi contrast van zachtheid en kracht. Je kan er in al hun puurheid van genieten of er foreleitjes bij serveren voor een explosieve toets.

Next level

Gezouten wafels met forel

COOK LIKE A PRO MAGAZINE

In dit magazine wilt Makro je inspireren met vernieuwende ingrediënten , verrassende combinaties en tips van pro’s. Vertrek mee op reis naar ongekende smaaksensaties!
Volledig scherm