Pintxos
Lekkers op een plank
Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!




De kunst van paprika’s
Het is een publiek geheim dat paprika's gedijen in vlammen en ovens. Bij hoge temperatuur pelt je ze zonder problemen als je ze even in een plastic zak steekt. De schil pelt vanzelf af en de zaden trekken zich in een oogwenk terug. Het enige wat je hoeft te doen is ze in een marinade op oliebasis laten weken, die kan worden gegarneerd met kruiden en chili, en je krijgt kleine umami-bommen.
De eenvoud van gebakken paprika, de fondant van een olijfolie-marinade. Er is niet veel meer voor nodig voor een hemels gerecht.
Heerlijke zoetigheid
Gemarineerde paprika's






Een Cajun-uitstapje op deze plank, de eerst gemarineerd in olie en citroen en daarna gegrilde langoustines kunnen het best worden gecombineerd met een vleugje pittige saus.
Een verhaal van water
Langoustine-staarten






De ongeëvenaarde Griekse geroosterde kaas stelt nooit teleur. In zijn eenvoudigste vorm kan het dienen als een dip in witte kaas met radijs en met za'atar.
De gegrilde Griekse
Gegrilde halloumi






Zeste van sinaasappel, een scheutje Cointreau om te blussen, een beetje chilipeper en een paar blaadjes peterselie… De kip is in goed gezelschap.
Chick magnet
Koninginnenhapje






Een valse tzatziki op z’n Belgisch, waar komkommer plaats maakt voor pittige radijs, met een vleugje aromatische munt om het geheel te onderstrepen.
Gemengd huwelijk
Radijs met witte kaas






Een subtiele versie van de klassieke gehaktbal, gemaakt met kalfsvlees voor meer rondheid en met komijn om de delicatesse van het vlees te benadrukken.
De andere gehaktbal
Kalfsvlees kefta






De koninklijke kruidenmix van de Midden-Oosterse keuken combineert zijn kracht met de romigheid van cottage cheese. Perfect huwelijk om de kefta's te begeleiden.
De ochtendstond
Witte kaas met Za'atar







Marokkaanse inspiratie - de geweldige keuken van de Maghreb - voor deze wortelen gekruid met geselecteerde kruiden en granaatappelpitjes.
De Marokkaanse school
Wortelen paprika komijn







Pintxos
Lekkers op een plank
Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!


De eenvoud van gebakken paprika, de fondant van een olijfolie-marinade. Er is niet veel meer voor nodig voor een hemels gerecht.
Heerlijke zoetigheid
Gemarineerde paprika's
De kunst van paprika’s
Het is een publiek geheim dat paprika's gedijen in vlammen en ovens. Bij hoge temperatuur pelt je ze zonder problemen als je ze even in een plastic zak steekt. De schil pelt vanzelf af en de zaden trekken zich in een oogwenk terug. Het enige wat je hoeft te doen is ze in een marinade op oliebasis laten weken, die kan worden gegarneerd met kruiden en chili, en je krijgt kleine umami-bommen.

Een Cajun-uitstapje op deze plank, de eerst gemarineerd in olie en citroen en daarna gegrilde langoustines kunnen het best worden gecombineerd met een vleugje pittige saus.
Een verhaal van water
Langoustine-staarten

De ongeëvenaarde Griekse geroosterde kaas stelt nooit teleur. In zijn eenvoudigste vorm kan het dienen als een dip in witte kaas met radijs en met za'atar.
De gegrilde Griekse
Gegrilde halloumi

Zeste van sinaasappel, een scheutje Cointreau om te blussen, een beetje chilipeper en een paar blaadjes peterselie… De kip is in goed gezelschap.
Chick magnet
Koninginnenhapje


Een valse tzatziki op z’n Belgisch, waar komkommer plaats maakt voor pittige radijs, met een vleugje aromatische munt om het geheel te onderstrepen.
Gemengd huwelijk
Radijs met witte kaas

Een subtiele versie van de klassieke gehaktbal, gemaakt met kalfsvlees voor meer rondheid en met komijn om de delicatesse van het vlees te benadrukken.
De andere gehaktbal
Kalfsvlees kefta
De koninklijke kruidenmix van de Midden-Oosterse keuken combineert zijn kracht met de romigheid van cottage cheese. Perfect huwelijk om de kefta's te begeleiden.
ochtendstond
Witte kaas met Za'atar

Marokkaanse inspiratie - de geweldige keuken van de Maghreb - voor deze wortelen gekruid met geselecteerde kruiden en granaatappelpitjes.
De Marokkaanse school
Wortelen paprika komijn
