Cookie consent

Indien de cookie consent is geactiveerd via het 'Algemeen'-tabblad binnen de instellingen van  de navigatie omgeving, wordt deze tekst getoond.

Pintxos

Lekkers op een plank

Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!

De kunst van paprika’s

Het is een publiek geheim dat paprika's gedijen in vlammen en ovens. Bij hoge temperatuur pelt je ze zonder problemen als je ze even in een plastic zak steekt. De schil pelt vanzelf af en de zaden trekken zich in een oogwenk terug. Het enige wat je hoeft te doen is ze in een marinade op oliebasis laten weken, die kan worden gegarneerd met kruiden en chili, en je krijgt kleine umami-bommen.

De eenvoud van gebakken paprika, de fondant van een olijfolie-marinade. Er is niet veel meer voor nodig voor een hemels gerecht.

Heerlijke zoetigheid 

Gemarineerde paprika's

Een Cajun-uitstapje op deze plank, de eerst gemarineerd in olie en citroen en daarna gegrilde langoustines kunnen het best worden gecombineerd met een vleugje pittige saus.

Een verhaal van water 

Langoustine-staarten

De ongeëvenaarde Griekse geroosterde kaas stelt nooit teleur. In zijn eenvoudigste vorm kan het dienen als een dip in witte kaas met radijs en met za'atar. 

De gegrilde Griekse    

Gegrilde halloumi

Zeste van sinaasappel, een scheutje Cointreau om te blussen, een beetje chilipeper en een paar blaadjes peterselie… De kip is in goed gezelschap.

Chick magnet 

Koninginnenhapje

Een valse tzatziki op z’n Belgisch, waar komkommer plaats maakt voor pittige radijs, met een vleugje aromatische munt om het geheel te onderstrepen.

Gemengd huwelijk 

Radijs met witte kaas

Een subtiele versie van de klassieke gehaktbal, gemaakt met kalfsvlees voor meer rondheid en met komijn om de delicatesse van het vlees te benadrukken.

De andere gehaktbal 

Kalfsvlees kefta

De koninklijke kruidenmix van de Midden-Oosterse keuken combineert zijn kracht met de romigheid van cottage cheese. Perfect huwelijk om de kefta's te begeleiden.

De ochtendstond 

Witte kaas met Za'atar 

Marokkaanse inspiratie - de geweldige keuken van de Maghreb - voor deze wortelen gekruid met geselecteerde kruiden en granaatappelpitjes.

De Marokkaanse school  

Wortelen paprika komijn 

Pintxos

Lekkers op een plank

Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!

De eenvoud van gebakken paprika, de fondant van een olijfolie-marinade. Er is niet veel meer voor nodig voor een hemels gerecht.

Heerlijke zoetigheid 

Gemarineerde paprika's

De kunst van paprika’s

Het is een publiek geheim dat paprika's gedijen in vlammen en ovens. Bij hoge temperatuur pelt je ze zonder problemen als je ze even in een plastic zak steekt. De schil pelt vanzelf af en de zaden trekken zich in een oogwenk terug. Het enige wat je hoeft te doen is ze in een marinade op oliebasis laten weken, die kan worden gegarneerd met kruiden en chili, en je krijgt kleine umami-bommen.

Een Cajun-uitstapje op deze plank, de eerst gemarineerd in olie en citroen en daarna gegrilde langoustines kunnen het best worden gecombineerd met een vleugje pittige saus.

Een verhaal van water 

Langoustine-staarten

De ongeëvenaarde Griekse geroosterde kaas stelt nooit teleur. In zijn eenvoudigste vorm kan het dienen als een dip in witte kaas met radijs en met za'atar. 

De gegrilde Griekse    

Gegrilde halloumi

Zeste van sinaasappel, een scheutje Cointreau om te blussen, een beetje chilipeper en een paar blaadjes peterselie… De kip is in goed gezelschap.

Chick magnet 

Koninginnenhapje

Een valse tzatziki op z’n Belgisch, waar komkommer plaats maakt voor pittige radijs, met een vleugje aromatische munt om het geheel te onderstrepen.

Gemengd huwelijk 

Radijs met witte kaas

Een subtiele versie van de klassieke gehaktbal, gemaakt met kalfsvlees voor meer rondheid en met komijn om de delicatesse van het vlees te benadrukken.

De andere gehaktbal 

Kalfsvlees kefta

De koninklijke kruidenmix van de Midden-Oosterse keuken combineert zijn kracht met de romigheid van cottage cheese. Perfect huwelijk om de kefta's te begeleiden.

ochtendstond 

Witte kaas met Za'atar 

Marokkaanse inspiratie - de geweldige keuken van de Maghreb - voor deze wortelen gekruid met geselecteerde kruiden en granaatappelpitjes.

De Marokkaanse school  

Wortelen paprika komijn 

COOK LIKE A PRO MAGAZINE

In dit magazine wilt Makro je inspireren met vernieuwende ingrediënten , verrassende combinaties en tips van pro’s. Vertrek mee op reis naar ongekende smaaksensaties!
Volledig scherm